ιστοσελιδα navigate

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ

Τί να προσέξω;

  • Αξιόπιστη λειτουργία
  • Δορυφόροι & χάρτες
  • Χρόνος ανανέωσης δεδομένων
  • Αναβάθμιση εξ αποστάσεως
  • Εξειδικευμένη εφαρμογή & αναφορές - ERP
  • Χωρίς μηνιαία τέλη και SMS
  • Χρόνος εγγύησης καλής λειτουργίας
  • Έγκριση CE


 Δεν αποκομίζετε από όλα τα συστήματα τηλεματικής το ίδιο όφελος. Για να απολαμβάνετε στο μέγιστο βαθμό τα πλεονεκτήματα που σας προσφέρει η χρήση συστήματος τηλεματικής θα πρέπει να επιλέξετε το σωστό για εσάς σύστημα και να εξετάσετε όλους τους σημαντικούς παράγοντες.

Χρόνος ανανέωσης δεδομένων

Ο σημαντικότερος παράγοντας στην επιλογή συστήματος τηλεματικής είναι ο χρόνος ανανέωσης δεδομένων από τον δορυφόρο. Ο χρόνος ανανέωσης επηρεάζει την συνολική λειτουργία του συστήματος τηλεματικής και καθορίζει τον βαθμό εγκυρότητας των αποτελεσμάτων και των αναφορών. Θα πρέπει να επιλέξετε ένα σύστημα που η ανανέωση της θέσης του οχήματος γίνεται όσο το δυνατόν πιο συχνά. Στα συστήματα τηλεματικής τελευταίας τεχνολογίας η ανανέωση γίνεται από ένα έως δέκα δευτερόλεπτα και σε κάθε περίπτωση κάτω από ένα λεπτό.
Εάν για παράδειγμα ένα σύστημα καταγράφει την θέση του οχήματος ανά δύο λεπτά (που θεωρείται πλέον πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα) θα τραβήξει μια ευθεία γραμμή μεταξύ των δύο σημείων της απόστασης που διήνυσε το όχημα  μέσα σε αυτά τα δύο λεπτά εφόσον δεν έχει πραγματοποιηθεί ανανέωση.  Ενώ το όχημα θα έχει κάνει 100 χιλιόμετρα η ένδειξη της ευθείας γραμμής θα καταγράψει πολύ λιγότερα 50-60 χιλιόμετρα και έτσι κάθε φορά θα καταγράφονται λιγότερα χιλιόμετρα από τα πραγματικά. Κατά συνέπεια όλοι οι προγραμματισμοί για τα χιλιόμετρα που έχουν διανυθεί δεν θα είναι ακριβείς και αξιόπιστοι, η ένδειξη κατανάλωσης καυσίμων δεν θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ο προγραμματισμένος τεχνικός έλεγχος που βασίζεται στην καταμέτρηση των χιλιομέτρων πάλι δεν θα έχει καμία εγκυρότητα. Για να δείτε την σχεδιαγραμματική απεικόνιση της σημασίας που έχει η συχνότητα ανανέωσης δεδομένων και πόσο επηρεάζει την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων του συστήματος τηλεματικής πατήστε εδώ.


Αξιόπιστη Λειτουργία

Είναι σημαντικό να προσέξετε ότι το σύστημα θα λειτουργεί ανελλιπώς χωρίς διακοπές.  Η ποιότητα του hardware και του software είναι σημαντικό να είναι άριστη. Ζητήστε να μιλήσετε με πελάτες της εταιρείας που ήδη χρησιμοποιούν το πρόγραμμα. Για να δείτε τι λένε οι δικοί μας πελάτες πατήστε εδώ.

Χάρτες

Να ζητήσετε χάρτες με παγκόσμια κάλυψη και όχι μόνο της Ελλάδας. Αυτό είναι σημαντικό έστω και εάν δεν προγραμματίζετε τα οχήματά σας να βγουν εκτός Ελλάδας γιατί σε περίπτωση κλοπής θα μπορείτε να το εντοπίσετε. Είναι σημαντικό επίσης να έχετε στην διάθεσή σας δυνατότατα χρήσης πλέον του ενός χαρτών.

Αναβάθμιση εξ' αποστάσεως

Όλες οι μονάδες gps χρειάζονται αναβάθμιση. Θα πρέπει να είσαστε σίγουροι ότι η αναβάθμιση γίνεται εξ αποστάσεως χωρίς να χρειαστεί να ακινητοποιηθούν τα αυτοκίνητά σας και να απεγκατασταθούν οι μονάδες gps.

Εξειδικευμένη εφαρμογή & αναφορές – ERP

Είναι σημαντικό να έχετε ένα συστήμα βάσει των δικών σας απαιτήσεων. Η δυνατότητα επικοινωνίας (Integration) με άλλα προγράμματα που ήδη έχετε είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας. Εάν διαθέτετε ERP τότε θα πρέπει να μάθετε για την δυνατότητα εύκολης σύνδεσης. Δυνατότητα δημιουργίας αναφορών βάσει των δικών σας απαιτήσεων.

Χωρίς μηνιαία τέλη και SMS

Είναι σημαντικό να εξετάσετε το σύστημα να μην στέλνει sms  γιατί αυξάνεται το κόστος κινητής τηλεφωνίας.

Χρόνος εγγύησης καλής λειτουργίας


Να είστε σίγουροι ότι το προϊόν συνοδεύεται από εγγύηση.


Έγκριση CE

Ζητήστε τις εγκρίσεις τύπου και CE.

 http://www.navigateltd.gr/index.php?t=info&id=fleet_management_selection_criteria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου